Actielijnen

ReGeNL brengt vele partijen en initiatieven samen en bouwt gezamenlijk verder. De ReGeNL activiteiten zijn  onderverdeeld in 5 actielijnen en drie perspectieven.

Actielijn 1. Bedrijfsmodellen: ontwikkeling van schaalbare bedrijfsmodellen, gebiedsontwerpen, en innovaties bij ketenpartijen.

Actielijn 2. Transititepaden: bestaande en nieuwe innovaties worden concreet toegepast in de transitie van 1.000 boeren.

Actielijn 3. Meten, modelleren en waarderen: dataverzameling voor het meten, voorspellen en waarderen van regeneratieve praktijken en bedrijfsmodellen.

Actielijn 4. Human Capital: opzet en uitvoer van structurele (informele) onderwijsvernieuwingen voor regeneratieve landbouw.

Actielijn 5. Ontwikkeling van ondersteunende producten en diensten voor regeneratieve bedrijfsmodellen.

Re-Ge-NL gaat als vliegwiel werken om de beoogde transitie tot stand te brengen door spelers uit het hele systeem bijeen te brengen die willen werken aan toekomstbestendige oplossingen. Tussen nu en 2030 gaan wij deze oplossingen realiseren langs drie perspectieven.

Boerenperspectief   Dit is het leidende perspectief. Samen met boeren gaan we 100 voorbeelden van regeneratieve en rendabele bedrijfsmodellen ontwikkelen en in praktijk brengen. Ook zullen 1.000 boeren  worden ondersteund om voor 2030 de transitie naar een rendabel en regeneratief bedrijf te realiseren. Daarnaast wordt er gewerkt aan motivatie, kennis en capaciteitsopbouw bij ten minste 10.000 boeren en adviseurs om regeneratieve uitkomsten het nieuwe normaal te maken in het volgende decennium.

Gebiedsperspectief   In dit tweede perspectief gaan we 5 regionale ontwikkelingsplannen maken en uitvoeren, waarin ook op gebiedsniveau regeneratieve uitkomsten worden gerealiseerd door een adequate diversiteit aan boerenbedrijfsmodellen in die gebieden.

Voedelsysteem transitie  Een transitie op bedrijfs- en gebiedsniveau vereist een transitie in het hele voedselsysteem. Dit is het derde perspectief: verwaardingsmodellen, financieringsmodellen, ondersteunende kennis, technologie en overheidsbeleid die de transitie op boerenbedrijf mogelijk maken en in het komende decennium een vitaal en regeneratief agro-food systeem gaan creëren.